Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj cukier puder, cukier wanilinowy i wiórki kokosowe (zostaw ok. 4 łyżek do obtoczenia kuleczek).
Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.
Herbatniki pokrusz (najlepiej wałkiem do ciasta) i wsyp do schłodzonej masy. Wymieszaj.
Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Do środka włóż po orzechu i obtocz je w wiórkach kokosowych. Przechowuj w lodówce.
Jeżeli masa będzie za miękka i nie da się jej formować, dodaj pokruszone herbatniki.
wyfy